tisdag 17 januari 2012

Söt pippifågel.

I fredags var jag på vårdcentralen och fick en spruta. Den gjorde så ont att ögonen tårades. På väg hem gick jag, som vanligt, förbi MyrornaFleminggatan. Tanken var att hitta något fint att belöna mig med – som ett litet substitut till bokmärkena man fick av tandläkaren när man var liten, liksom. Turligt nog hittade jag denna fina:


Den kostade tämligen överkomliga 5 kronor. Någon som vet var den kommer ifrån eller vem som har designat den? Står "R" möjligtvis för Reijmyre?

Himla söt och gemytlig, tycker jag!

4 kommentarer:

 1. hej hej! va kul att hitta hit! och pippin...så fin, själv har jag lyckats hitta flera blå, men inte i närheten av en 5:a...mer åt 20kr hållet. Inte så tokigt pris det heller. Min farmor hade sådan här fåglar men jag har ingen aning om vart dom kommer ifrån, men fina är dom, mycket fina! jag kommer tillbaka :)

  SvaraRadera
 2. men du, nu ser jag ju att du är en fena på pelargoner. när skall jag plocka fram dom? och klipper jag dom direkt???

  SvaraRadera
 3. pippilotta: Varmt välkommen hit!! :) Jag blev också himla förvånad över priset. 5 kronor får man ju inte mycket vettigt för annars! :)

  Angående pelargonerna: Jag har de senaste åren endast haft Mårbacka-pelargoner hemma och är nog mest en fena på just den sorten, men skötseln skiljer sig nog inte så jättemycket mellan dessa och andra sorter... :) Jag brukar plocka fram dem från vinterförvaringen någon gång i månadsskiftet februari/mars. Brukar plantera om samt klippa ner dem i direkt anslutning till att jag tar fram dem. :) Lycka till!!

  SvaraRadera
 4. tack för tips! då skall jag prova det.

  SvaraRadera