söndag 29 januari 2012

Blå och brun Bumling.

Det här med belysning är kul! Vi är ju två som ska ha åsikter om hur vårt hem ska se ut och ibland är det klurigt att kombinera bådas smaker. Den ena gillar retro, den andra är lite mer modern. Den ena vill ha mycket färg och den andra är lite mer återhållsam. Men när det kommer till lampor är vi ganska överens. Anders Pehrssons "Bumling" (Atelje Lyktan) passar helt enkelt båda! :)

Vår första Bumling är denna taklampa som vi köpte på Blocket för 500 kronor. Tjejen som sålde den bodde nära oss (vi bodde i Uppsala då) och ett telefonsamtal samt en promenad senare var den vår! 


Den gamla gulnade sladdkåpan har vi kvar men valde att uppdatera den med en modern Cable Cup från Designtorget


Vår andra Bumling är också fyndad i Uppsala. Den stod i fönstret på Capella Second Hand. Jag rusade in, såg att den var i kanonskick och släppte den inte en sekund. Prislappen? Mycket överkomliga 230 kronor!


Denna saknar dock raster. Budade in ett sådant på Tradera häromdan (se auktionen här). Får se om vi lyckas kapa det i rätt storlek. Hoppas, hoppas! :)

2 kommentarer:

  1. Bumlingen är en riktig klassiker och er blå taklampa var supersnygg! Den hade jag gärna haft i mitt kök. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi tycker himla mycket om den! :) I vår förra lägenhet hade vi den i köket, men i vår nuvarande lägenhet passar den bäst i vardagsrummet! :)

      Radera