onsdag 18 januari 2012

I love Adam.

Mitt kanske allra finaste fynd gjordes på Erikshjälpen i Hedemora i våras. Mitt på hyllan, omgiven av diverse bråte, stod den och väntade på mig.

Min allra första Adam.
Adam, Gustavsberg (formgivare: Stig Lindberg)


Sedan dess har Adam varit min absoluta favorit.

60 kronor fick jag ge för denna tekopp. (Här i Stockholm kostar sådana, i perfekt skick, ofta det tiodubbla... Hujedamig!)

Idag ser min Adam-servis ut så här:

Hutlösa priser och nyproduktioner går helt klart bort – samlandet går därför sakta men säkert... Men det är ju desto roligare när ett fynd väl dyker upp! Att de inte går att köpa buntvis och billigt i affären är ju faktiskt charmen med det hela! :)

4 kommentarer:

 1. Oj! Jag trodde det var omöjligt att fortfarande göra sådana fynd längre! GRATTIS! Under mina år som loppare har jag bara hittat två stycken jätte fynd vad gäller Stig Lindberg. Annars brukar second-hand butiker låsa in dom i glasskåp och höja priset till antikvitetspriser nästan överallt. Hoppet finns alltså! :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag tycker du verkar ha kommit en bra bit på vägen sedan i våras. Läste att du brukar besöka Myrorna på Kungsholmen. Jag går också dit ibland, men än oftare på Stadsmissionen. Idag hade de ganska mycket intressant porslin inne. Inte så billigt förstås, och jag såg ingen del av Adam, men jag kan ändå rekommendera en sväng förbi.

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara hålla med om att det delvis är jakten och att det inte bara går att "åka till IKEA och köpa det man ska ha" som gör det så kul att inreda med loppisfynd! Och Adam är inget jag själv är ute efter så hittar jag någon prisvärd del så kan jag köpa den till dig. :)

  SvaraRadera
 4. DollybirdRetro: Tack! :) Det har nu nästan gått ett år sedan denna tekopp fyndades, så jag kan inte säga att det händer alltför ofta, tyvärr. Ungefär hälften av faten har jag fått köpa av en f.d. kollega som hade dem "skräpandes i ett skåp i sommarstugan" (!). Resterande hälften är köpta vid enstaka tillfällen. Inte en enda del har hittats i Stockholms län tror jag. Sambons familj har sommarstuga i Storsjö Kapell (Härjedalen) och vi åker ditt ett par gånger om året. På sommaren är det loppisar i nästan varenda by (=paradiset för mig!). Så flera av faten har fyndats ute på landsbygden. :) Men javisst, hoppet finns! :) De där glasskåpen som finns ute på loppisar vågar jag knappt kika in i...

  Jenny B: Jag antar att du syftar på Stadsmissionen nere på Hantverkargatan! :) Där svänger jag förbi då och då, men inte lika frekvent som Myrorna på Fleminggatan. Var faktiskt på Stadsmissionen i lördags och köpte ett stort Reffla-fat. Inte till ett vrakpris, men iaf till ett ganska bra pris... :)

  trillivippa: Vad gulligt av dig, gärna! Allt av Adam är av intresse! :) Ser du något i fint, naggfritt skick och under hundralappen så köp! :) :) Håller naturligtvis gärna utkik efter något till dig med! Säg bara till om du samlar på något specifikt! :)

  SvaraRadera