fredag 10 februari 2012

Primavera.

Vårt i särklass mest använda porslin är dessa sex skålar från Iittala. Serien heter "Primavera" och är döpt efter blommönstret, ursprungligen ett mönster för tyg, som Maija Isola designade 1974.


De funkar lika bra till frukostens yoghurt, filmjölk eller gröt som till pasta, soppa, grytor... ja, det mesta som inte behöver skäras.


Köpte dem till vrakpris (lite drygt 50 kronor styck för förstasortering) på en fabriksutförsäljning i Humppila, som ligger ett par mil från den ort där den finska halvan av min släkt bor. Behöver jag nämna att vi åker dit varje gång vi hälsar på dem? :)


Blir glad av dessa skålar och då passar det ju bra att använda dem så ofta det bara går! :)

4 kommentarer:

 1. Färggranna och fina.

  Du borde förresten söka fram gruppen retroblog network på facebook om du har det, och be att få gå med i gruppen. Slutet nätverk för retrobloggare.

  SvaraRadera
 2. Vad kul med nätverk på Facebook! Tack för tipset! Klev precis in som medlem nummer 60. :)

  SvaraRadera
 3. Dom var roliga! Det finns en del ny design som är härlig, gillar bl.a. Marimekkos porslinsserie och så Mumin-muggarna förstås, flitigt använda här hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är kul! Och Mumin-muggarna är också härliga! Är ingen samlare av dem men mitt halvfinska hjärta klappar för de två vi har... :)

   Radera