söndag 17 juni 2012

Två fynd – ett i plast och ett i glas.

Helgens fynd är två till antalet och tillverkade av plast respektive glas. 

Som varje annan lördagmorgon måste jag svänga förbi "min" Myrorna (Fleminggatan, Kungsholmen) och oftast görs där inga fynd. Men då och då dyker det upp lite godbitar.

Här är två:Jag hittade en plastkanna som passar så himla bra hemma hos oss! Snygg och stilren design, kul färg och fint skick! 35 pix!


Undertill är den märkt "Jonas" samt "Design: Bjarne Bo". Dansk design alltså! Men vem är tillverkaren?Mitt andra fynd är fyra söta glaskuber i originalförpackning. 


Turkosa!


Sedan tidigare har jag en i klarglas, som då och då får agera saltkar. Nu vet jag att de är tillverkade av Pukeberg och att de egentligen är askkoppar. Där ser man! Men äh, eftersom vi inte röker (och i princip inte känner någon som gör det) så får de nog fortsätta agera salt- och pepparkar hemma hos oss... :)


Kanske kan vara piffigt att ha alla fyra på bordet samtidigt, med fyra olika sorters kryddor, typ flingsalt, svartpeppar, rosépeppar och citronpeppar... Hmmm... :)

Även dessa kostade 35 kronor. Trevligt pris, tycker jag!

5 kommentarer:

 1. Jonas var ett svenskt varumärke, uppköpt av Plast-Teknik, kan man läsa om i Thomas Lindblads Bruksföremål av plast. Din tillbringare finns på bild där i blågrönt, rött, ljusblått, orange och ljusgult. Den ska ha ett vitt lock också. Den är från mitten av 60-talet. Snygg!

  SvaraRadera
 2. jag tycker också det var ett trevligt pris=)

  SvaraRadera
 3. Kul att hitta din fina blogg såhär i höstmörkret fina fynd och fina priser;)

  SvaraRadera
 4. Vart har du tagit vägen? Saknar bloggen :(

  SvaraRadera
 5. Oj en jonasbringare...dom är för snygga dom..grattis till ett fynd!
  Och röd oxå....=) bra pris var det verkligen..sånt gillas!

  SvaraRadera