söndag 10 juni 2012

Bakluckeloppis i Täby. Fina femkronorsfynd.

Igår lördag blev det en liten sväng till Täbys bakluckeloppis. Vädret växlade mellan mulet och solsken. Regnet hängde i luften men höll sig där. 

Det blev ingen enorm fyndskörd, men lite hittade jag.

Dessa sex höga muggar i plast kommer från Tupperware. Jag gissar att de är från 60-talet. Alldeles hela och fina – inte en endaste liten repa. 


Tänker mig att de är perfekta när man har picknick, åker på utflykt, dricker saft på balkongen... Ja jämt! :)


Så här ser de ut undertill. 


För en femma styck kunde jag bara inte låta bli att slå till.

Älskar dem! Jag hittade även dessa två pyttesmå Kartio-glas från Iittala (design: Kaj Franck). Jag har flera av "den vanliga" storleken, men dessa små har jag aldrig sett förut. De rymmer 7 cl. Läs mer om dem här. Någon som vet vad man dricker ur dem? :) Spontant tänkte jag att de kanske är alldeles lagom till en enkel espresso... :) För dessa fick jag betala en femma per styck!Slutligen hittade jag dessa två ljuvliga ljusstakar. Det är ju helt klart lite off-season för dem just nu, men i december  – tillsammans med två vita ljus – kommer de till sin rätt. Precis sådana här julpynt gillar vi. Klassiker!


Även dessa kostade en femma styck!

7 kommentarer:

 1. Vad fina fynd du gjort igen, har själv varit i Täby i somras när jag var i Stockholm på besök och hittade allt möjligt roligt och billigt. Dina små Kartio-glas är snapsglas, "ryyppylasi" heter det på finska. T.ex salmiak-koskenkorva smakar väldigt gott ur dem :)

  SvaraRadera
 2. Alla verkar fynda i Täby. Jag gjorde det på premiärdagen i slutet på maj. Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 3. Åh, där var jag också. Vilka fina kartioglas. Både färg och att de är så små. GRATTIS till fina fynd :-)

  SvaraRadera
 4. Grattis till färgglada fynd :)

  SvaraRadera
 5. Nu har jag äntligen läst ikapp din blogg från april. Historien om Prunustallriken var ju alldeles fantastisk! Hoppas du får en fin loppissommar :)

  SvaraRadera
 6. det där är min absoluta julljusstakefavoriter! har bara pyttesmå själv.

  SvaraRadera