torsdag 12 april 2012

Stor fyndskörd från påskhelgen.

Påskhelgen spenderades i Avesta

Lördag morgon åkte vi – min sambos föräldrar, syster och jag – till Hedemora, såklart! TYVÄRR var Erikshjälpen, föga förvånande, stängt. 

Istället för att deppa ihop bestämde vi oss för att åka en sväng till Långshyttan. Loppisen där har tydligen öppet nästintill jämt. Så förträffligt!

Och vilket toppenställe det visade sig vara! För ynka 70 kronor (!) köpte jag allt detta:Här följer en kort presentation av mina små fynd! :)


En orange tvålkopp i plast, 5 kronor.


Liten smörkniv med vinylskaft, 5 kronor.


Äggkopp i melamin från Rosti Mepal Copenhagen, 5 kronor.


 Sju blå kaffekoppar med fat från Vereco, 5 kronor per set.
(Jag hade faktiskt likadana koppar sedan tidigare, fast i grönt. Men omväxling förnöjer! Och priset var ju oemotståndligt...)


Brödfat/bricka i plåt, 25 kronor.


Vattenkanna, Plasto (Made in Finland), 10 kronor.


Vattenkanna, Plasto/Nilsjohan (Made in Finland), 10 kronor.


95 kronor sammanlagt är ju verkligen nästintill ingenting för allt detta fina! Den trevlige karln som tog betalt tyckte dock att jag var "dålig på att räkna" och kom, med ett stort leende, fram till att det skulle kosta sammanlagt 70 kronor! Tackar ödmjukast för det! :)

(Fortsättning följer. På påskdagen var det nämligen loppis i Avesta Folkets park också...)

3 kommentarer:

  1. Vad sund att få fynda till sådär! Långshyttan är ju ganska loppis-tätt men jag antar att du var till stället med höns? För där kan man verkligen hitta grejer:) Kaffekopparna var ju fina och jättebra pris och den röda vattenkannan har jag en likadan :)Spännande blir det att se vad du hittade i Avesta,,,,

    SvaraRadera
  2. Grymt! Det är tydligen i Dalarna man ska vara för att fynda. Tur att min mamma bor där så att jag har anledning att åka dit ibland :)

    SvaraRadera
  3. Oj så mycket fint du hittade där, och bra prutat av kassören! ;)

    SvaraRadera